-
Priprema30 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i 360 ml tople vode. Miješati dok tijesto ne bude ujednačeno. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji na toplom mjestu najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Ruke namazati uljem kako se za njih ne bi lijepilo tijesto. Tijesto podijeliti na loptice, težine otprilike 50 g.
Svaku lopticu razvaljati kao uže dužine 30 cm, a zatim oblikovati perec.
Oblikovane perece ostaviti da odstoje još 5-10 minuta.
Za to vrijeme u šerpu uliti vodu i dodati sodu.
Kada voda zavri, dodavati po 2 - 3 pereca i kuhati s jedne strane 15 sekundi, zatim okrenuti na drugu stranu i kuhati još 15 sekundi.
Zatim perece redati na pleh obložen papirom za pečenja.
U zdjelici umutiti žumance s dvije kašike vode i premazati perece. Posuti susamom.
Peći oko 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice i poslužiti.
Pereci
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i 360 ml tople vode. Miješati dok tijesto ne bude ujednačeno. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji na toplom mjestu najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Ruke namazati uljem kako se za njih ne bi lijepilo tijesto. Tijesto podijeliti na loptice, težine otprilike 50 g.
Svaku lopticu razvaljati kao uže dužine 30 cm, a zatim oblikovati perec.
Oblikovane perece ostaviti da odstoje još 5-10 minuta.
Za to vrijeme u šerpu uliti vodu i dodati sodu.
Kada voda zavri, dodavati po 2 - 3 pereca i kuhati s jedne strane 15 sekundi, zatim okrenuti na drugu stranu i kuhati još 15 sekundi.
Zatim perece redati na pleh obložen papirom za pečenja.
U zdjelici umutiti žumance s dvije kašike vode i premazati perece. Posuti susamom.
Peći oko 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice i poslužiti.